ONSDAG 26 JUNI

SANDVIKENS KYRKA  
Fri entré  

19.30 – Lars Danielsson + Caecilie Norby
Lyrisk duo med en av Sveriges mest internationellt hyllade basister/kompositörer och Danmarks mest hyllade jazzsångerskor. Det här kan mycket väl bli ett nytt rekord i publik som håller andan i kyrkan!

TORSDAG 27 JUNI

KULTURCENTRUM  
Entré 120 kr (Ingår ej i flerdagsbiljett)  

19.00 – Kulturscen Sandviken
Unika konceptet Kulturscen gör en specialupplaga under Bangen. Oförutsägbara möten i musik och poesi med bl. a. Jan Allan, Ann-Kristin Hedmark, Per-Ola Landin, Mattias Windemo, Carolina Thorell

FREDAG 28 JUNI

STADSPARKEN FESTIVALOMRÅDE  
kl 12.00-15.00 Fri Entré kl 19.00 ord biljettpris  

12.00-15.00 – BarnBangen (Fri entré)


BarnBangen! Bangens nya barn och familjesatsning! Fri entré. Friluft leker fram musik med blåsinstrument och  hyllade musikföreställningen Soprent har ett brännande aktuellt tema på återvinning/hållbarhet. Dessutom lek och workshops, skräpspel med Gestrike Återvinnare, m.m.

 


19.00 – Sandviken Big Band + Amanda Ginsburg

Grammisvinnaren Amanda Ginsburg hyllas av kritiker och publik, och är antagligen vår snabbast stigande svenska jazzstjärna! Här möter hon landets mest upptagna och som vanligt svängigaste storband.

20.30 – (100 år) Nat King Cole & Anita O’day
Claes Jansson, Ellen Andersson & Claes Crona Trio
Två av de mest älskade amerikanska artisterna och sångerna tolkas av två av våra mest personliga och älskade röster i form av Claes Janson, Ellen Andersson tillsammans med Claes Crona Trio.

22.00 – Kristin Amparo & Combo De La Musica
Soul/latin/afro med stadiga rötter i 60 och 70-talet men samtidigt ett högst aktuellt kärleksfullt sväng! Kristin Amparo är en av landets mest anlitade sångare med en röst som inte kan liknas vid något mindre än de allra största amerikanska souldrottningarna.

LÖRDAG 29 JUNI

MUSIKVERKET, KULTURCENTRUM  

11.30 – Bangen Jazzcollective avslutningskonsert
Fri entré.

STADSPARKEN  

16.00 – GUBB + Lars Danielsson
Gävleborgs Ungdoms Big Band har funnits i över 25 år och gjort succé med samtliga konserter på Bangen. I år sker ännu ett unikt artistmöte med Lars Danielsson, en riktig jazztungviktare som hör till våra internationellt mest hyllade kompositörer och basister.

17.30 – Jazz Vocal Unit
Svante Thuresson, Vivian Buzcek, Peter Asplund, Viktoria Tolstoy + Claes Crona Trio
Fyra av Sveriges allra största jazzsångare, tillsammans!!! Var för sig hade de varit ett stort namn i vilket festivalprogram som helst. Här förs de samman med hjälp av högklassiga Claes Crona Trio.

19.00 – Klas Toresson/Linus Lindblom Tenor Legacy
Klas och Linus, båda lovordade tenorsaxofonister ursprungligen från Gävleborg återförenas med sina särpräglade olika stilar på Bangen. Ett lyckat möte som redan lovprisats såpass att jazzklubbar ute i landet hört av sig och bett oss boka dem till Bangen. Så varför inte?

20.30 – Bo Sundström (Bo Kaspers Orkester) ”Mitt Dumma Jag”
I över 25 år har Bosse med Bo Kaspers Orkester varit en del av Sveriges mest uppskattade liveband och med över en miljon sålda album. 2018 spelade Bo in egna svenska tolkningar på sånger ur den amerikanska jazzrepertoaren. Grammisnominerade skivan har fått strålande recensioner och heter ”Mitt Dumma Jag”.

22.00 – Hank T Morris & The Amazing Buffalo Brothers Big Band
Precis som det långa bandnamnet skvallrar om så är detta inget mindre än en ett STORT sprakande blues/rockabilly-kalas som avslutar festivalen! Hittar vi Ingemar Dunker bakom trummorna? Givetvis!

Dessutom på festivalområdet: JJ Blues Band, Jappz, Blomkraft och Sunset Serenaders.